Malzemeler:
- 1 adet kabak
- 1 adet küçük soğan
- 1 çorba kaşığı ince bulgur
- 1 çorba kaşığı ufalanmış keçi peyniri
- isteğe ve de alerji durumuna bağlı olarak biraz dereotu (ama dereotunu ilk zamanlar yutamadıkları için 8-9. aylarda vermen salık veririm)
Hazırlanışı :
Kabağı soy, birkaç parçaya böl. İnce bulgur ve yemeklik doğranmış soğanı da al hepsini küçük bir tencerede 1 çay bardağı su ile kısık ateşte pişir.pişen malzeme üstüne keçi peynirini ve dereotunu ekle çatalla bir güzel ez.
Pütürlü gıdaya geçmiş bebekler için kabağı da ufak ufak doğrarsan çatalla ezmene de gerek kalmaz. çok sulu gibi oluyorsa suyu daha da azaltabilirsin.
Not : Tarif bebeğimle elele dergisinin püre kitapçığındandır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder