17 Aralık 2013 Salı

Şeftali Mermelatlı Yoğurt

Bebesi olan her anne illaki yoğurdunu bir şekilde evde yapmaya çalışıyordur. Biz de elbette çoğunlukla minnakıma hazır bir şey vermemeye çalışıyoruz. Bunu ne kadar sürdürürüm bilinmez :) Elbet dışarıya da açılacak ama ben koruyabildiğim kadar koruyayım hazır gıdadan istiyorum.
Bugün de öyle yaptım. Ev yapımı yoğurt (tarif için tık tık) ile yine anneciğimin kendi elleri ile hazırladığı "bebek işi şeftali mermelatı" ile Duru Hanım a mama hazırladık.

Şeftali Mermelatı :

şeftali mermelatı

Olgun şeftaliler alınır. Bir güzel yıkanır soyulur. Çekirdekleri çıkartılır. Ezilir. Ezilen şeftaliler bir tencereye koyulur. Üstüne az biraz su ilave edilir. (tariflerde ölçü yoktur çünkü genelde ölçüsüz yaparım öz kararı bunun için en uygun tabir...) püre haline gelene kadar kaynatılır. İçine az biraz limon tuzu da ilave edilebilir. Daha sonra kaynamış ve püre haline gelmiş şeftalileri temiz kavanoza koyuyoruz ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. soğuyunca tekrar düzeltip dolabımıza koyuyoruz.


Dikkat edersen şeker koymuyoruz. Çünkü bebelaklarımızı şekerle ne kadar geç tanıştırırsak o kadar iyi. Zaten meyvelerde onlar için gerekli olacak yeterli miktarda şeker bulunuyor.

Derince bir çukur kasenin içine ılımış yoğurdu ve şeftali mermelatını koyuyoruz. Al sana "meyveli yoğurt". Miktarını bebenizin ayına yaşına göre ayarlayın. Çünkü ben anne sütü ile beslenen bir bebenin yaşından önce ek gıdayı doyumluk değil tadımlık olarak alması taraftarıyım.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...