18 Aralık 2013 Çarşamba

Bulgurlu Semiz Otu

Bebikler meyveyi illaki yiyorlar.. Ne de olsa şekerli bir tat geliyor onlara. Ancak bir bebeğe sebze yedirmek anne için tam bir işkence. Duru Hanım ın öyle sorunları yok. Sadece tadını beğenmediği yemekten bir iki kaşık ucu alır sonra ağzını kitler o kadar. Bazı yemekleri de çok severek olmasa da yer (kabak örneğin). Bazılarını ise hızlı hızlı vermezsen bağırır. Elbetteki bizler gibi onlarında bir damak tadı var. Çok zorlamamak gerekli bebeği yemediği zamanlar.
Sebzeleri ve meyveleri mevsiminde bebeğe yedirmek de oldukça önemli. Bunu asla unutmamak gerekli. Biz Duru nun semiz otunu yazın güzelce yıkayıp doğrayıp derin dondurucuya atmıştık. En azından yaza kadar tadını alsın diye...
Semiz otu Duru nun severek yediği bir yemek. Umarım seninki de beğenir :)

Malzemeler:

  • Bir tutam iyi yıkanmış sirkeli suda bekletilmiş semiz otu
  • Minnacık Soğanın yarısı
  • Çeri domates ya da küçük domates
  • Bir tatlı kaşığı ince bulgur
  • tereyağı ya da zeytinyağı
Tarif:

Soğanı yemeklik doğruyorsun. Ufak bir tencereye atıyorsun. İçine çok az tereyağı ya da zeytinyağı koyuyorsun. çok az kavuruyorsun. Zeytinyağı kullanıyorsan mutlaka içine biraz su da kat. Çünkü zeytinyağı yandığı zaman tehlikeli olabiliyor. Ben bizim yemeklerimizi bile soğan kavururken mutlaka içine su katarak yapıyorum.
Soğanı azıcık kavurduktan sonra içine doğranmış semiz otunu ve de domatesi atıyorsun. Bulgurunu da kattıktan sonra az birazcık su ilave ediyorsun. Çok sulu olmamasına dikkat ediyorum ben. Hatta bazen domatesin suyu bile yeterli olabiliyor. Bulgurlar şişip soğanlar ve semiz otu piştikten sonra ocaktan alıp bebeğinin yiyebileceği sıcaklığa geldikten sonra bir güzel yediriyorsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...