1 Mayıs 2014 Perşembe

Semizotlu Kabak Püresi

Duru ya semizotunu zor yediriyordum. Buzlukta yazdan kalma semizotu ve kabak vardı. Ne yapsam ne yapsam diye kara kara düşünürken dedim ki bir deneyim. Benim bebenin haleti ruhiyesi ile damak tadı biraz değişik belki sever sevmezse ben yerim yiyemezsem en fazla kediler yer :) Yaptım bir de yedi bir de yedi anlatamam... Neyse anlatayım da senin bebe de nasiplensin :p


Malzemeler:

  • Bir adet küçük kabak
  • Kabağın büyüklüğüne göre bir tutam semizotu
  • Bir küçük soğan
  • Bir diş sarımsak
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı :

Soğanı Küçük küçük doğrayıp az zeytinyağı biraz da su ile kavuruyorsun. Çok değil hemen peşine küçükçe doğranmış kabakları ve semizotlarını da atıp üstüne çok olmayacak şekilde su ekleyip malzemeleri iyice haşlıyorsun. Haşlanmış Malzemeleri bir güzel eziyorsun, püre kıvamına getiriyorsun. Mis gibi bebene yediriyorsun...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...