18 Ocak 2014 Cumartesi

İrmikli Kereviz

Diyeceksin "Duru 10 güne bir mi yemek yiyor?" :) elbette hayır ama işte elle tutulur değişik olabilecek şeyler çıkınca paylaşıyorum senle.. Bir de elbette Duru Hanım ın sevip sevmemesine bağlı. Ne de olsa Gurme bir bebem var. Mutlaka verilen şeyin tadına bakar. Severse bitirir sevmezse 3-4 kaşık sonra tükürmeye başlar. Keza bugün her çocuğun sevdiği kıymalı makarnayı tükürerek yedik :)

Gelelim irmikli kerevize... Tamamen uydurmasyon bir tariftir. Ancak Duru Sultan feci şekilde severek yedi. Dolayısı ile paylaşmak istedim.

Malzemeler :

  • Yarımdan az çeyrekten fazla kereviz (dedim ya uydurmasyon ölçü anca bu kadar oluyor)
  • bir küçük havuç
  • göz kararı irmik 

Hazırlanışı :

Havuç ve kerevizi iyice yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra kabuklarından arındırıp ufak bir tencere içine atıyorsun. Az su ile biraz haşlıyorsun. Sonra göz kararı irmik koyuyorsun. İrmik de haşlanıp kerevizler ve havuç da yumuşayınca ateşten alıyorsun. Ancak ilk suyu koyarken az sonra ekleyeceğin irmiği de hesaba kat. Kat ki irmik şiştiğinde hiç su kalmayacağından yanmasın. Ateşten aldıktan sonra bir çatal yardımı ile eziyorsun. Beben de afiyetle yiyor :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...